8/19/2022 | 
GTZ Redem

Сојуз на Стопанските Комори на Македонија

Тотал

место за реклама

CS Global


ГЕРАС ЦУНЕВ

Дејност: 
производство на тешка и лесна конфекција

Герас Цунев АД Струмица зазема знaчаен белег во македонската текстилна индустрија со својата долгогодишна традиција во производство на костуми и сакоа. Од своите скромни почетоци во 1946 година како шивачки колектив вработувајќи ги најпознатите кројачи и занаетчии од градот Струмица, денес сме еден од најголемите производители во земјата во производство на машка, женска и детска горна облека, позната во текстилниот жаргон како тешка конфекција. Годишно произведуваме 280.000 конфекциски единици главно костуми, сакоа, блејзери, палта, мантили, и други видови конфекциска облека во согласност со потребите на купувачот. Присутни сме како на домашниот, така и на пазарите во Европа и САД со стандарден извоз, доработка, и други видови на конфекциско производство, а нашата цел е производство на висококвалитетна облека по ниски цени наменета за извоз.

Наши производи:

• Машки костуми - дводелни и троделни (со елек)
• Женски комплети - сако, елек, сукња и панталони
• Соло сакоа - класично и спортско
• Панталони - во сите модели и варијанти
• Женски здолништа
• Машки и женски долги палта
• Униформи за полицијата, Армијата и за други службени потреби во земјата и надвор од Р. Македонија.
• Работиме ЛОН, полу ЛОН

Генерални податоци:

  • AddressАдреса:
  • ул.„Гоце Делчев“ бр.50
    Струмица
  • TelephoneТелефон:
  • +389 (0) 34 347 811

Контакт форма:

(задолжително за пополнување)
(не е задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)