10/21/2019 | 
GTZ Redem

Сојуз на Стопанските Комори на Македонија

Тотал

место за реклама

CS Global


ХЕЛМАТЕКС

Дејност: 
текстилна

А.Д. Хелматекс – Струмица е основана во 1996 год. од грчко-македонски и германски капитал. Основна дејност е текстилната , односно кроење, шиење и пакување на креветски чаршави, како и производство на плетена ткаенина. Во 2001 ја прошири својата дејност со купување на предилницата од Струмичанка АД со што целосно го заокружи производствениот процес.

Наши производи:

• Изработка на креветски чаршави со ластик во сите димензии
• Изработка на памучно предиво, чешлано, кардирано и опененд предиво во сите нумерации
• Изработка на плетена ткаенина и тоа: Фротир 80% памук + 20% полиестер, Жерсеј 100% памук
• Продажба на памучен отпад

Генерални податоци:

  • AddressАдреса:
  • ул. Гоце Делчев бр 56
    2400 Струмица
  • TelephoneТелефон:
  • +389 (34) 347 954

Контакт форма:

(задолжително за пополнување)
(не е задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)