8/11/2022 | 
GTZ Redem

Сојуз на Стопанските Комори на Македонија

Тотал

место за реклама

CS Global


РАДИКС

Дејност: 
откуп и преработка на печурки, шумски плодови и лековити билки

Радикс дооел Струмица е основана во 1991 година под името „Спин“, кое подоцна е преименувана во Радикс. Во почетокот работевме како откупен центар на печурки, шумски плодови и лековити билки, а понатаму се проширивме со нивна соодветна преработка. Располагаме со соодветна технологија потребна за нашето производство(ладилни комори до минус 20ºC, сушари, преси, калибратори, сецкалици, пржилна и друго)

Наши производи:

• Boletus edulis (врган) се преработува во сува, пржена, замрзната и свежа состојба
• Cantharellus cibarius (лисичара) се преработува во свежа, сува, замрзната и пржена состојба
• Juniperi berier(смрека-плод) сепарирана и калибрирана
• Cinosbati (шипка) во сува и замрзната состојба
• Quercus(дабова маховина) барирана

Генерални податоци:

  • AddressАдреса:
  • Ул.„Гоце Делчев“ бр.107
    2400 Струмица
  • TelephoneТелефон:
  • +389 (34) 347 558

Контакт форма:

(задолжително за пополнување)
(не е задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)