8/11/2022 | 
GTZ Redem

Сојуз на Стопанските Комори на Македонија

Тотал

место за реклама

CS Global


КАЛМАК

Дејност: 
производство на флексибилна амбалажа за прехранбени производи

Калмак е формиран во 1999 година во Струмица, Македонија, со намера да ги задоволи потребите за вакуум амбалажа за млечната индустрија.

Во почетокот на своето работење Калмак произведуваше само неколку врсти на вакуум кеси, да покасно со самото зголемување на клиентите воведе и печатење на кесите во 6 бои и проширувањ3е на производниот асортиман за поширока поптрошувачка.

Денес Калмак во своето резиме ги вбројува како потрошувачи и најголемите консументи во млечната и месната индустрија. Капацитетот на Калмак овозможува проширување на пазарот и надвор од државата. Новите трендови на амбалажниот маркет го принудуваат Калмак на постојано размислување за нов инвестиционен циклус.

Наши производи:

• Производство на вакуум амбалажа за млечна и месна индустрија и за зрнести производи.
• Производство на дуплекс и триплекс за прехранбена индустрија (смоки, чипс, кафе, соленки, кикиритки, кроасани, чоколади) за кори и пити
• Штампање на сите производи со колор слики во 6 бои и максимална ширина од 130 см.
• Производство на ПЕ амбалажа (кеси со рачка трегерица, ПЕ кеси за пакување на: пелени, салфетки, тоалетна хартија, хартени марамчиња, ПЕ кеси со банана рачка

Генерални податоци:

  • AddressАдреса:
  • Калмак Дооел
    с.Градошорци
    Општина Василево
  • TelephoneТелефон:
  • +389 (34) 354 590

Контакт форма:

(задолжително за пополнување)
(не е задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)
(задолжително за пополнување)